Ter gelegenheid van het feestelijk jaar 2024 heeft H.E. Ambassador Selçuk Ünal samen met Keukenhof-directeur Sandra Bechtholt en Pekflex-groenbeheer Hassan Peckan en Taner Koca de laatste bloembollen in Keukenhof geplant.

De Turkse ambassade en Keukenhof gaan een feestelijk jaar in. 60 jaar migratie en 100 jaar Turkish – Dutch Friendship. Bloemententoonstelling Keukenhof viert in 2024 haar 75-jarig jubileum en PekFlex startte 25 jaar geleden als zelfstandig hovenier.

Tijdens het plantseizoen in het najaar en tijdens de openstelling van Keukenhof in het voorjaar wordt het Keukenhof-team uitgebreid met een aantal Turkse tuincollega’s via PekFlex.

De combinatie van alle feestelijkheden volgend jaar en de link tussen de tulp en Turkije was aanleiding voor de Turkse ambassadeur om samen met de Keukenhof- directeur en de tuincollega’s van Pekflex de laatste tulpen te planten in Keukenhof. Ze plantten de tulpenbollen “Istanbul”, een rode tulp met een nog puntige elegante bloemvorm van vroeger uit Turkije.

Keukenhof viert in 2024 haar 75-jarig jubileum. Keukenhof ontstond in 1949 als een initiatief van tien bloembollenkwekers en -exporteurs die een etalage voor de sierteeltsector wilden creëren. Sinds de opening in 1950 is Keukenhof uitgegroeid tot een wereldwijd begrip en nog steeds belangrijk voor de sierteeltsector. Honderd bloembollenkwekers (inzenders) laten in Keukenhof hun beste assortiment bloembollen zien.