Ook tijdens deze herfstvakantie wordt het restaurant en de bijbehorende groepsaccommodatie volop bij RCN Vakantieparken weer volop gebruikt door gasten en ondernemers uit de verre omtrek. Een deel daarvan komt uit Overijssel en weet het park te vinden voor bedrijfsactiviteiten mede vanwege de centrale ligging en de jaarlijkse sportieve activiteiten, zoals de Surfdag en MTB Challenge.

RCN Vakantieparken in Zeewolde heeft de afgelopen jaren een flinke transformatie ondergaan. Het park was pak hem beet vijf jaar geleden op sterven na dood, maar sinds parkmanager Wout Sleurink de dagelijkse leiding op zich heeft genomen is de totale uitstraling en beleving veranderd. Jaarlijks vinden er diverse bouwprojecten plaats van strandlodges tot campingplekken en een speeltuin, maar het meest in het oog springende project is onlangs pas afgerond: het nieuwe restaurant met terras uitkijkend over het Veluwemeer.

Paradepaardje

Sleurink is dan ook apetrots op het nieuwe paradepaardje van het vakantiepark: “Het is een veel groter restaurant dan we hadden met binnen 85 plekken en buiten zelfs honderd. Op de bovenverdieping is een groepsaccommodatie voor bedrijfsuitjes met maximaal 24 personen gerealiseerd voorzien, van een eigen terras dat uitzicht biedt over het strand en de haven.”

Uitdaging

Voor de inrichting heeft Sleurink een extern bureau in de armen genomen, want daarin moeten behoorlijk veel keuzes gemaakt worden die uiteindelijk bepalend zijn voor de look en feel: “Tuinaanleg, interieur- en vloerkeuzes zijn bepalende factoren voor de uitstraling binnen en buiten. Via ons bestaande netwerk hebben we een bouwbedrijf ingeschakeld en zijn de andere projecten ondersteund via nieuwe externe partijen. Daarnaast is onze technische dienst in de afgelopen maanden erg druk geweest met diverse extra klussen, zoals het omleggen van een waterleiding en de uitbreiding van de capaciteit van het elektranetwerk. En ook dat kost tijd. Het was dan ook een hele uitdaging om dit gehele project in een paar maanden tijd uit de grond te stampen.”

Zeer compleet en divers aanbod

Die bouwdrukte in de winter- en voorjaarsmaanden is Sleurink wel gewend, want er vinden jaarlijks meerdere vernieuwings- en upgradeprojecten plaats op het park. Ook in de komende wintermaanden weer. De bouw van het restaurant met groepsaccommodatie is dan ook zeker niet het laatste vinkje op zijn wensenlijstje: “We hebben vijfhonderdvijftig kampeerplekken (binnen- en buitendijks), tweehonderd aanlegplaatsen in de haven, driehonderd stacaravans en voor de verhuur hebben honderdtien accommodaties variërend van appartementen, glamping-tenten, bungalows en strandloges. En dit jaar voor het eerst zelfs een woonboot. Als het aanbod zo groot en divers is, dan kan je je voorstellen dat er altijd wel wat kleine projecten lopen. De jaren voor mijn aanstelling is er heel weinig aan onderhoud gedaan, maar we zijn nu met een flinke inhaalslag bezig. En de campinggasten waarderen dit duidelijk, want jaarlijks stijgen onze bezoekersaantallen fors.”

| “Zeewolde is niet kaal en saai” |

De meeste gasten komen naar Zeewolde voor een korte vakantie of een weekendje weg. Een deel daarvan is afkomstig uit de regio Zwolle en komt naar Zeewolde voor de combinatie van rust, bos, strand en water. “De groepsaccommodatie is nu al enorm populair omdat steeds meer vriendengroepen, familie en bedrijven op zoek zijn naar locaties met meerdere mogelijkheden: vergaderen en ontspanning. Zeewolde is hiervoor ideaal: vroeger dacht ik zelf ook altijd dat het hier kaal en saai was, maar ter illustratie: het Horsterwold is het grootste aaneengesloten loofbomenbos van Europa en plaatsen als Nijkerk en Harderwijk liggen letterlijk om de hoek.”

Fietsen en watersport

Sleurink vervolgt: “Vooral jonge gezinnen die vertier zoeken voor zichzelf en de kinderen weten ons steeds vaker te vinden. Daarnaast komen (oudere) mensen om hier te fietsen door de uitgestrekte bossen van het Horsterwold en trekt ons park watersportliefhebbers aan die het Veluwemeer opgaan om hun sport te beoefenen.”

Surfdag Zeewolde

Watersport is dan ook een belangrijke pijler voor het vakantiepark. Er is al jarenlang een surfschool en een zeilschool gevestigd waar men kan windsurfen, suppen, kanoën en zeilen. Gedurende het seizoen worden er veel zeilkampen georganiseerd en op 24 augustus is er zelfs een echte surfdag. De oudere lezers kennen wellicht de ANWB/NCRV surfdag nog wel: daar kwamen in de jaren ’80 en ‘90 tienduizenden mensen op af. De recente prestaties van Dorian van Rijsselberghe, Lilian de Geus en Kiran Badloe heeft ervoor gezorgd dat het windsurfen weer populairder is geworden en dat merkt Sleurink ook: “We organiseren het vernieuwende evenement nu weer voor het derde jaar. In het eerste jaar hadden we een redelijke opkomst, vorig jaar was het al een stuk drukker en dit jaar verwachten we een topdrukte. Al is dat natuurlijk ook afhankelijk van het weer.”

MAIN Energie MTB-Challenge

Sport en RCN Vakantieparken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, omdat het park tal van sportieve mogelijkheden biedt. De nieuwste aanwinst is de MAIN energie MTB-Challenge aan het begin van het zomerseizoen. Sleurink: “Gasten die deelnemen aan de Challenge krijgen zelfs korting op het verblijf. De tochten door de bossen zijn 17,5 kilometer waardoor iedere MTB-liefhebber kan deelnemen. Daarnaast zal er een wedstrijd verreden worden waaraan prijzengeld gekoppeld is. Gedurende de dag is er voldoende vermaak voor jong en oud. Het evenement vormt echt een mooie aanvulling op ons totale programma-aanbod gedurende het hoogseizoen en krijgt volgend jaar zeker een vervolg”, zo besluit Sleurink.