Donderdagavond 29 februari is Theatercafé Muze in Hilversum het decor van een uniek concert, gegeven door vier talentvolle singer-songwriters uit Midden-Nederland. Zij deden afgelopen jaar mee aan ‘The Acoustic Guitar Project’, een wereldwijd lopend project waarbij in één week een nieuw nummer geschreven wordt met behulp van een rondreizende gitaar. Voor het eindconcert van projectjaar 2023 is de samenwerking aangegaan met Music Around The Fireplace.

De beide organisaties werkten al vaker samen om het eindconcert tot stand te laten komen, maar dit jaar heeft de samenwerking een officieel karakter gekregen en wordt het eindconcert gegeven op de laatste donderdag van de maand, de vaste avond van singer-songwriter evenement Music Around The Fireplace.

Rondreizende gitaar

Bij ‘The Acoustic Guitar Project’ reist een gitaar rond van artiest naar artiest. Deelnemers aan het project hebben een week de tijd om een nieuw nummer te schrijven op deze gitaar, dit nummer op te nemen op een bijgeleverde recorder en deze vervolgens te uploaden op een speciale website. Het project is ontstaan in de Verenigde Staten en wereldwijd zijn er 55 steden met evenzoveel gitaren die hieraan meewerken.

Creativiteit voorop

Jaarlijks worden er vier of vijf artiesten benaderd hun creatieve bijdrage te leveren aan het project. Dit seizoen hebben hieraan meegewerkt: LNDE, Boaz, Hiigo-frontman Hans van der Werf en de Hilversumse Sophie Janna. ‘Het belangrijkste is dat er creativiteit kan vloeien’, vertelt curator en oud deelnemer Sieberen Sybesma over de keuze van artiesten. ‘Daarnaast zoek ik naar een mix van nieuw talent en artiesten die al verdere stappen hebben gezet, bijvoorbeeld in de Popronde. Dat is gelukt, dus het belooft een afwisselende avond te worden.’ De artiesten spelen tijdens het concert elk akoestisch en onversterkt vier nummers, waaronder het voor het project geschreven nummer.

Ticketverkoop

Deze Music Around The Fireplace Special: The Acoustic Guitar Project vindt plaats bij Theatercafé Muze aan de Groest 33 in Hilversum, op donderdag 29 Februari aanstaande. De zaal gaat open iets voor 20.00 uur, de optredens beginnen rond 20.15 uur. Tickets gaan in de verkoop op donderdag 22 februari via www.musicaroundthefireplace.nl.

Foto: @Michael Bosboom