Nigel van Oostrum gaat Landstede Hammers aan het einde van dit seizoen verlaten. Voor de 31-jarige guard komt er zo een einde aan een periode van zes jaar bij de club, waarin hij als aanvoerder meerdere prijzen in ontvangst nam.

Van Oostrum kwam in 2016 over van Aris Leeuwarden, nadat hij eerder al actief was in Den Helder. In Zwolle groeide Van Oostrum uit tot een zeer gewaardeerde kracht, een cultuurbewaker in optima forma. Met Landstede Hammers won hij in 2017 de allereerste prijs in de clubhistorie, de Nederlandse Supercup. Als aanvoerder tilde hij in MartiniPlaza, na een 69-75 overwinning op Donar, de beker omhoog.

Maar daar bleef het niet bij. Van Oostrum was in 2019 aanvoerder van de ploeg die voor het eerst in de geschiedenis de landstitel naar Zwolle bracht en won in datzelfde kalenderjaar opnieuw de Supercup. ‘Nigel is van grote waarde geweest voor onze club. Op de vloer heeft hij ons als basketballer veel gebracht, terwijl hij ook als persoon perfect binnen Landstede Hammers past. Het is jammer dat hij op deze manier afscheid moet nemen, maar hij zal voor altijd een Hammer blijven. Dat staat vast’, vertelt algemeen manager Aleksandar Todorov.

Van Oostrum miste een groot gedeelte van het huidige seizoen. Er werd een goedaardige hersentumor bij hem gevonden, waardoor hij onder het mes moest. Het herstel verloopt voorspoedig. ‘Het herstel gaat buitengewoon goed, maar het is onmogelijk om dit seizoen nog binnen de lijnen terug te keren. Ik kijk met een enorm trots gevoel terug op mijn tijd in Zwolle, de club voelt echt als mijn familie. We hebben geschiedenis geschreven met het winnen van de Supercup en natuurlijk het landskampioenschap. Een onvergetelijke periode, waar ik iedereen voor wil bedanken.’

Landstede Hammers neemt op vrijdag 29 april afscheid van Van Oostrum. Dit afscheid zal plaatsvinden rond de laatste reguliere competitiewedstrijd tegen Leuven Bears.

Foto: Landstede Hammers