Onder de naam De Amsterdamse Zomer worden in het Olympisch Stadion een reeks intieme zomerconcerten georganiseerd. Deze zomerdagen worden gevuld met muziek, verzorgd door onder anderen Snelle, Tino Martin, Og3ne, Wolter Kroes, Glennis Grace, Lil Kleine, Hans & Candy Dulfer en Rolf Sanchez. Op de middenstip van het stadion wordt een intieme setting gecreëerd, waar in drie shifts per dag de concerten kostendekkend plaats zullen vinden.

De zomer van 2020 zou wat betreft concerten en festivals één van de drukste jaren ooit worden. Ook in het Olympisch Stadion stonden grote evenementen gepland, maar door de Covid-19 situatie zijn die allemaal afgelast of uitgesteld. ‘In deze gekke tijden moet je creatief zijn en dus zijn we met een aantal partijen in gesprek gegaan hoe we deze zomer toch iets kunnen organiseren, waar zowel de bezoekers als de industrie weer plezier uit kunnen halen’, aldus organisator John Ewbank. ‘Muziek, verbindt mensen en we zijn blij dat we hier op een coronaproof manier toch invulling aan kunnen geven.’

De Amsterdamse Zomer richt voor deze concerten het stadion geheel in volgens de coronarichtlijnen voor maximaal 100 bezoekers per show met ruim voldoende afstand tussen de tafeltjes en met extra aandacht voor hygiëne. Mitchel Bovenlander (4PM Entertainment): ‘Hoe uniek is het om op zo’n historische en indrukwekkende plek je favoriete artiest van zo dichtbij live te zien spelen. Dat worden ongetwijfeld memorabele concerten voor de aanwezigen.’ Bezoekers kunnen een tafeltje reserveren (voor 2, 3 of 4 personen, bestaande uit hetzelfde huishouden) en onder het genot van een hapje en een drankje genieten van de muziek. Het eten wordt tijdens deze bijzondere reeks verzorgd door Mama Kelly en Brasserie van Dam, het restaurant van Nicolette van Dam en haar broer. ‘Ik vind het heel bijzonder dat we op een van de mooiste plekjes van Amsterdam, in het Olympisch Stadion van die intieme concerten gaan organiseren met de toppers van Nederland en wat het helemaal compleet maakt is dat wij met onze Brasserie het eten mogen verzorgen en dat zorgt dan ook voor de finishing touch van de middag of avond.” aldus Nicolette. De Amsterdamse Zomer is de ultieme muzikale zomers belevenis en duurt tot het met 30 augustus.

De volledige line-up, de concertdata en het foodmenu zijn te vinden via de www.deamsterdamsezomer.nl.

Foto: De Amsterdamse Zomer/Floris Heuer