Bernt Schneiders wordt de nieuwe voorzitter van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in Almere. Hij volgt daarmee Eric van der Burg op die sinds 10 januari staatssecretaris voor Asiel en Migratie is in het kabinet Rutte IV.

Op voordracht van de Raad van Commissarissen Floriade Almere 2022 B.V. heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders per 25 januari 2022 Bernt Schneiders benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van Floriade Expo 2022.

Bernt Scheiders is een zeer ervaren bestuurder met een brede ervaring in diverse sectoren. Van 2006 tot 2016 was hij burgemeester van de gemeente Haarlem. Hij was tevens voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters. Sinds 2016 is hij directeur van VSBfonds en daarnaast is hij toezichthouder van Amsterdam&Partners en een zorginstelling, alsmede voorzitter van de Voedselbank Haarlem e.o.

Hans Bakker, algemeen directeur Floriade Expo 2022 over de benoeming: ‘Ik ben blij met de komst van Bernt Schneiders en verheug me op onze samenwerking. Vanuit zijn rol als voorzitter van de Raad van Commissarissen zal hij op verbindende wijze een bijdrage leveren aan de succesvolle realisatie van onze Expo. We zijn verheugd op korte termijn een goede opvolger te benoemen.’  

‘Ik ben er trots op dat ik de rol van voorzitter van de Raad van Commissarissen van de wereldtuinbouwtentoonstelling mag vervullen. De ambities van Floriade sluiten aan op mijn visie om een bijdrage te leveren aan de samenleving waarin iedereen mee kan doen in goede gezondheid en in een veilige en leefbare omgeving. Ik kijk ernaar uit, in de operationele fase van de Expo vanuit de RvC samen met de directie een inspirerende bijdrage te leveren aan deze unieke Floriade in Almere’, aldus Schneiders.