Het NK Klein / Hollandia Roeiwedstrijden is dit jaar weer terug op de Bosbaan te Amstelveen! Deze editie staat op 22-, 23- en 24 april op het programma. Gedurende het weekend gaat er in verschillende velden gestreden worden om de Nederlandse titel in kleine nummers (skiff en tweezonder).

De KNRB en Hollandia Roeiwedstrijden zijn verheugd dat het NK Klein weer zonder beperkingen georganiseerd kan worden. Het NK Klein is een wedstrijd voor boten met niet meer dan twee riemen: de skiff en tweezonder. Zowel junioren, senioren als pararoeiers strijden om de Nederlandse titel in deze nummers.

Lisa Scheenaard verdedigt dit jaar weer haar titel in de skiff en moet het onder andere opnemen tegen haar ploeggenoot in Tokio, Roos de Jong. Veronique Meester en Ymkje Clevering bundelen dit jaar hun krachten in de tweezonder. Ook bij de mannen barst de strijd los. Lukt het Melvin Twellaar om in de skiff de nationale titel binnen te halen of blijft de nationale titel bij Lennart van Lierop? In het tweezonder veld starten Guillaume Krommenhoek & Niki van Sprang, eerder ook actief op de Spelen.

Na het NK Klein vertrekt TeamNL Roeien naar het Oostenrijkse Obertraun voor een hoogtestage. Dit ter voorbereiding op de eerste World Cup van het seizoen. Deze World Cup in Belgrado staat  van vrijdag 27 mei tot en met zondag 29 mei op de kalender.

Fotograaf: @Merijn Soeters