De organisatie van Bevrijdingspop Haarlem maakt de volledige line-up van 5 mei 2022 bekend. Deze editie treden onder anderen Maan, DeWolff + guests, Shishani & Miss Catharsis, The Mauskovic Dance Band, JessB en FeestDJRuud XXL op.  In een eerder stadium kondigde het festival al de komst van Suzan & Freek, Krezip, Froukje en Goldband aan. Daarmee krijgt het Haarlemse publiek echt een droom line-up voorgeschoteld, na twee jaar afwezigheid in de Haarlemmerhout.

Plein van de Vrijheid i.s.m. Inholland

Lokale, opkomende acts proeven op het Plein van de Vrijheid hoe het is om op een groot festival te spelen. Het Plein van de Vrijheid wordt georganiseerd in samenwerking met Inholland.

Hero kindercentra podium

Het Kinderfestival is misschien wel het gezelligste stukje Bevrijdingspop, voor kinderen én hun ouders. Er is veel te beleven en op het Hero kindercentra podium treden superleuke acts op zoals: Theater Zwuf | Goochelshow Jasper Oberon | Dansschool Jolein | Optredens van 5 Haarlemse podiumhelden | Stefania | Haarlemse DJ school

Vrijheid centraal

‘Vrijheid is niet vanzelfsprekend’, aldus de organisatie van Bevrijdingspop Haarlem. Als een van de veertien landelijke Bevrijdingsfestivals wil Bevrijdingspop die boodschap vooral meegeven aan de verwachte 130.000 bezoekers. Deze vrijheidsprojecten worden onder andere op en rondom Bevrijdingspop 2022 georganiseerd:

Corridor van de Vrijheid in winkelcentrum Schalkwijk | Foto-expositie over repressie | Toegang tot het terrein via speciale vrijheidsentrees | Projecties in samenwerking met Noord-Hollands Archief | Vluchtenlingenkamp VR-experience | Film met Suzan & Freek van Stichting Vluchteling. Op diverse manieren wordt tijdens Bevrijdingspop Haarlem aandacht besteed aan de oorlog in Oekraïne, zoals tijdens het 5voor5 moment.

Over Bevrijdingspop

Stichting Bevrijdingspop organiseert al sinds 1980 jaarlijks het bevrijdingsfestival in Haarlem – het bekendste en oudste van Nederland. Bevrijdingspop biedt nationale en internationale artiesten een podium en geeft 140.000 toeschouwers elk jaar weer een mix van hedendaagse popmuziek, alternatieve muziek, straattheater en kinderentertainment. Zo’n 400 vrijwilligers werken jaarlijks mee aan de totstandkoming – tijdens de bouwweek, op 4 en 5 mei, en bij de afbouw.

Naast de muzikale programmering staat het thema vrijheid op Bevrijdingspop centraal. Met onder andere een samenwerking met Stichting Join us, sprekers, een democratie quiz, speeddaten met oorlogsveteranen, het bevrijdingsvuur en het 5voor5 moment geeft Bevrijdingspop invulling aan de boodschap: Vrijheid is niet vanzelfsprekend.

Foto: Ewoud Koster