Op zondag 10 december treden in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof drie finalisten van het Prinses Christina Concours op in een veelzijdig programma. Het concert wordt gegeven door Elin Haver (altviool), Thijs Willers (piano) en Gijs Linn (klarinet). Solo en in combinatie spelen zij composities van Bruch, Mozart, Elgar, Stravinsky, Saint Saëns, Fauré, Bach, Liszt, Rachmaninov en Clarke.

Elin Haver (2003) begon op haar vierde met vioolles en koos op haar twaalfde voor de altviool. In 2020 won ze  de 1^e prijs in de regiofinale van het Prinses Christina Concours. In de Nationale Finale won ze een Eervolle Vermelding en de Publieksprijs. Zowel in 2019 als in 2021 won ze een 2e prijs op het Britten Altvioolconcours.

Thijs Willers (2006) heeft dit jaar de eerste prijs gewonnen van het Prinses Christina Concours. Hij heeft opgetreden in onder andere het Concertgebouw en het Muziekgebouw in Amsterdam. Daarnaast is hij onlangs als ‘jonge held’ te gast geweest in het tv-programma ‘Podium Klassiek’.

Gijs Linn (2003) begon met klarinet spelen toen hij negen was. Ook was hij lid van het Nationaal jongenskoor. Hij studeerde aan de Sweelinck Academie en volgt thans de bacheloropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. Gijs heeft verschillende prijzen gewonnen, zowel bij het prinses Christina Concours als bij het Tristan Keuris kamermuziekconcours.

Het concert begint om 14.00 uur. Inclusief koffie / thee vooraf en pauzedrankje.  Het koetshuis is open vanaf 13.30 uur. Kaartverkoop uitsluitend via www.kasteelkeukenhof.nl/concerten

Foto: Kasteel Keukenhof