Op 4 september 2022 om 15.00 uur zitten tientallen miljoenen mensen wereldwijd klaar voor de start van de tweede editie van de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix in Zandvoort. Vlak voor de start verzorgt de internationaal bejubelde zangeres Floor Jansen voor de vele fans een bijzondere vertolking van het Wilhelmus. De populaire zangeres wordt muzikaal begeleid door het Orkest Koninklijke Luchtmacht. Met haar muziek weet Jansen miljoenen volgers op te bouwen en is ze in staat om fans, nieuw en oud, te entertainen.

De Nederlandse zangeres, met mondiale faam, genoot in het buitenland al grote bekendheid als frontzangeres van de symfonische metalband Nightwish. Nederland kent Floor Jansen vooral door haar unieke vertolking van The Phantom of the Opera samen met Henk Poort, tijdens Beste Zangers. Dat jaar won Jansen ook de Nederlandse Popprijs. Haar eerste solotournee, die datzelfde jaar werd aangekondigd, was in minder dan 24 uur uitverkocht. Jansen is bezig met haar eerste solo-album dat in maart 2023 zal verschijnen. Afgelopen jaar kwam de eerste single ‘Fire’ uit en niet lang daarna de opvolger ‘Storm.’ Jansen gaat ook in 2023 toeren door Nederland.

Ready for more, track as a stage

Floor Jansen verzorgt haar optreden vanaf het asfalt van het CM.Com Circuit Zandvoort. De organisatie, is mede naar aan leiding van het succes van de vorige editie, ‘Ready for more’. Ook dit jaar brengt de Dutch Grand Prix het entertainment live vanaf de track en via 22 grote publieksschermen naar de stoel van de fan.

Floor Jansen kijkt ernaar uit en zegt het volgende: ‘Ik ben enorm vereerd dat ik ons volkslied mag voordragen tijdens dit wereldwijde evenement. Formule 1 heb ik nooit op de voet gevolgd echter heb ik veel respect voor de gedrevenheid en focus van iedereen, en die van Max in het bijzonder. Ik hoop dat het volkslied voordragen de coureurs en fans net zoveel energie zal gaan geven als mij.’

Sportief directeur Jan Lammers kijkt uit naar de start: ‘Na het succes van vorig jaar, willen we ook dit jaar een evenement zijn voor jong en oud en nationaal en internationaal publiek. Floor past heel goed in dat concept. Ze spreekt, met haar geweldige stem, wereldwijd een hele grote doelgroep aan van nieuwe en bestaande fans en is als geen ander in staat om het Wilhelmus vol trots aan de wereld te laten horen. Naast een indrukwekkend raceprogramma met de F1, F2 F3 en de Porsche Mobile Supercup is muziek een belangrijk onderdeel van ons programma.’

Foto: F1 Heineken Dutch Grand Prix