In het Flower Art Museum in Aalsmeer is vanaf 28 augustus  de tentoonstelling ‘Beyond Nature’ te zien.  Het thema is de abstracte verbeelding van de natuur. In deze expositie gaan kunstenaars een stap verder dan het ‘gewoon’ weergeven van de natuur. Kunstenaar Hans van Horck viert zijn 70e verjaardag met een nieuwe serie werken geïnspireerd op bloemen. Zijn schilderijen van 160 x 160 cm zijn indrukwekkende uitspattingen van kleur en vorm op de grens van abstract en figuratief.

Ook Karen Birnholz, Anita Duijf, Wil Jansen, Mieke Sampers en Hedwig Smulders bewandelen nieuwe wegen met de natuur als uitgangspunt. ‘Beyond Nature’ treedt buiten de kaders zonder het natuurthema te verlaten. Het is een spannende en inspirerende reis geleid door fantasie en emotie. Naast schilderijen worden er ook sculpturen, tekeningen en installaties getoond.

In de kleine zaal is werk te zien van Paul Heijmink (fotografie) en Judith Walboomers (sculpturen) en in de museumtuin ziet u beelden van diverse kunstenaars, onder wie Elly de Jong en Jos Out.

Afbeelding: ‘Beyond Nature II’ van Hans van Horck.