Mark Ortega is per direct de nieuwe coach van de handballers van HV KRAS/Volendam. Ortega tekent een contract voor 2,5 seizoen. Voor de damesselectie moet de club door deze beslissing op korte termijn op zoek naar een vervanger.  

Hele mooie vervolgstap

‘Ik heb een jaar met veel plezier gewerkt bij de dames van KRAS/Volendam en ben de club en de speelsters erg dankbaar voor de ontwikkeling die ik als trainer met hen heb doorgemaakt. Deze stap naar de heren is een hele mooie vervolgstap in mijn carrière. Ik ben dan ook niet alleen vereerd, maar zeker ook trots dat ik deze kans krijg’, aldus Ortega.

Algemeen Manager Joost Ooms over de aanstelling van Ortega. “Mark heeft een grote stempel gedrukt op de vereniging sinds zijn komst in Volendam, zelfs in deze rare Corona tijd. De technische commissie heeft eerst onze interne kandidaten benaderd. Mark gaf onder andere aan interesse te hebben in deze functie. Het feit dat we nu twee en een half seizoen met Mark verder gaan geeft wat aan over ons vertrouwen in hem.”

Overdag trainen

Lid Technische Commissie Claus Veerman. ‘We zijn enthousiast over de aanstelling van Mark. We gaan met hem een stevige stap nemen voor de toekomst. Overdag trainingen aanbieden met maatwerk op individueel niveau voor zowel de heren talenten als ons dames seniorenteam. Deze beslissing geeft dan ook een goede blik op de visie en toekomstige richting van de club.’

Ortega (rechts op de foto, red.) sluit af. ‘Ondanks al het covid-19 gedoe houden mijn familie en ik van de sfeer in Volendam en de club in het algemeen. We hebben ons altijd welkom gevoeld in de tijd hier. Het is soms moeilijk te geloven dat ik nog langer deel uit mag maken van de traditie van deze club, het is echt een eer.’

Ortega staat vanavond al voor de groep voor de eerste training met de spelersgroep en hen voor te bereiden op de eerste thuiswedstrijd in de HandbalNL league tegen JD Techniek/Hurry-Up uit Zwartemeer.

Foto: Fred Mol