Vandaag 7 mei is het exact 50 jaar geleden dat Sportcentrum Papendal de deuren opende. Speciaal vanwege deze bijzondere verjaardag werd in aanwezigheid van een beperkt gezelschap een kunstwerk, gemaakt door Paul Raats, onthuld wat het 50- jarig bestaan symboliseert. In de afgelopen 50 jaar is Papendal uitgegroeid van Sportcentrum naar (inter)nationaal icoon voor de topsport. Inmiddels is Papendal niet alleen hét Olympisch Trainingscentrum van Nederland, maar speelt ook het hotel een belangrijke rol in de ontwikkeling van het terrein. Ook vestigen zich steeds meer sportbonden en sport gerelateerde bedrijven zich op dit bosrijke terrein.

Al sinds de feestelijke opening door prinses Beatrix in 1971 is Papendal continue in ontwikkeling. Met als belangrijkste focus: het groter maken van de (top)sport. Investeren in de groei van topsporters zodat de sporter zijn of haar talent op alle mogelijke vlakken kan ontplooien. In de afgelopen jaren heeft dit geresulteerd in talrijke mooie sportmomenten, medailles met een verhaal en de uitgesproken ambitie om, in samenwerking met NOC*NSF en andere TeamNL centra, Nederland als sportland op de kaart te zetten.

Jochem Schellens, directeur Hotel & Sportcentrum Papendal: ‘Ik ben enorm trots op hetgeen we de afgelopen jaren met elkaar op Papendal hebben bereikt. Wij koesteren ons verleden maar focussen onze op de toekomst.’

Naast alle sportprestaties en ambities heeft Papendal ook een duidelijke focus op het verder ontwikkelen van het Hotel- en Congrescentrum en het evenemententerrein. Ook verwelkomen wij steeds nieuwe sportbonden en (sport gerelateerde) bedrijven als huurders, blijven wij onze sportvoorzieningen en overige faciliteiten ontwikkelen en breiden wij uit als er kansen zich voordoen. Alles om uit te kijken naar een duurzame toekomst waar Papendal op innovatieve wijze haar steentje aan wil bijdragen. Een voorbeeld van een toonaangevend evenement tijdens het jubileumjaar is het WK BMX wat van 14 t/m 22 augustus op Papendal wordt gehouden.

Het zwaartepunt van de jubileumfestiviteiten ligt in het tweede gedeelte van 2021 met onder andere een bijeenkomst voor (oud) medewerkers en (oud) topsporters tijdens de WK BMX en, als de coronamaatregelen het toelaten, een Open Papendal dag op 9 oktober.