Landgoed Keukenhof is komende dagen nog mooier voor bezoekers. De reden: een speciale wandelroute leidt je langs een groot aantal dahliasculpturen. Een aanrader voor bloemenliefhebbers!

In de kasteeltuin van Landgoed Keukenhof staan van medio juli tot en met medio oktober 150 soorten dahlia’s in bloei. Deze dahliatuin trekt jaarlijks vele bezoekers vanuit de regio: inwoners, maar ook toeristen. Vanaf woensdag 1 september tot en met zondag 5 september staan daar ook nog drie grote dahliaharten, ‘gestoken’ door vrijwilligers van het Bloemcorso van de Bollenstreek. Studenten van het Clusius College opleiding Bloem & Design Alkmaar maakten als eindejaarsproject 10 dahliasculpturen. Via een speciale wandelroute kunnen bezoekers de bijzondere dahliaobjecten bekijken.

‘Bij Kasteel Keukenhof hebben we dit jaar weer een prachtige dahliatuin gemaakt’, geeft Keukenhof directeur Bart Siemerink aan. ‘We zijn blij dat we daar de dahlia kunnen showen aan een breed publiek, net zoals Keukenhof dat in het voorjaar doet voor de tulpen, hyacinten en narcissen.’

Voorzitter van het Holland Dahlia Event, René Schrama, is trots op de samenwerking met het Clusius College en het Bloemencorso van de Bollenstreek. ‘Met de prachtige kunstwerken en de dahliatuin bij Kasteel Keukenhof brengen we de dahlia extra onder de aandacht.’ De Keukenhof Dahlia Dagen worden georganiseerd samen met het Holland Dahlia Event, waarin de dahliakwekers zich verenigd hebben.

In de kasteeltuin en het bos van Landgoed Keukenhof is het heerlijk wandelen. Loop het Laarzenpad door de bossen en langs de weilanden Voor kinderen is er een kabouterwandeling van 750 meter en een leuke kinderboerderij. Voor kunstliefhebbers is er een kunstroute langs tientallen kunstwerken. Voor een lekkere lunch of koffie met gebak kunnen bezoekers terecht bij de historische Hofboerderij. De dahliasculpturen bij Kasteel Keukenhof zijn te zien tot en met zondag 5 september.