Ruim een maand geleden gingen Allemaal Zwolle, Historisch Centrum Overijssel en archeologie en monumentenzorg van de gemeente Zwolle officieel een unieke samenwerking aan. Inmiddels zijn er al mooie stappen gezet. Het nieuwe museum opent naar verwachting in 2021 haar deuren aan de Melkmarkt, maar tot die tijd wordt er op de Sassenstraat 11 hard gewerkt aan het museum en kan iedereen ANNO in een concept-store al ervaren.

ANNO wordt de plek waar je de verhalen van de stad uit heden en verleden volop kunt beleven en meemaken. Je kunt er straks informatie vinden over de historie van Zwolle, maar ook volop meedoen om je eigen kennis te delen en zo de geschiedenis uit te breiden. In ANNO worden alle erfgoedcollecties van Zwolle voor het eerst bij elkaar gebracht en gaan ze zich samen presenteren aan het publiek; een uniek concept in Nederland. Vanaf 2 september 2020 kunnen bezoekers deze expositie meemaken aan de Sassenstraat 11 in Zwolle. De expositie blijft groeien door de nieuwe vrijheidsverhalen die Zwollenaren kunnen brengen.  

ANNO heeft daarnaast meerdere projecten lopen waar de inwoners van Zwolle zelf aan kunnen meedoen. Zo is een prentenboek in de maak voor nieuwe Zwollenaren. Hierin komen prenten te staan van de locaties die het meest iconisch zijn voor de stad. De eerste twee themasessies waarin jonge ouders mee hebben gedacht over de inhoud waren een succes.

Foto: ANNO