Van 17 tot en met 20 oktober zijn de IJsselhallen weer het decor voor Jumping Zwolle. Op de website van de organisatie staat te lezen dat de tweede editie nog mooier gaat worden dan de prachtige ouverture van het internationaal springconcours van vorig jaar.

“Echt heel fijn. Je organiseert zoiets groots niet voor jezelf, maar voor iedereen die is geweest. Van deelnemers tot sponsors, van bezoekers tot vrijwilligers. Al die positieve reacties, daar word je blij van en geven moed voor de volgende editie. Dan zet je de schouders er weer onder met elkaar”, vertelt Emmy Poppelaars. “Jeroen Dubbeldam helpt ons weer als ambassadeur en adviesgever. Hij stuurt ons de goede richting op qua programma, sport en deelnemers, ook tijdens het evenement.”

Credits opgebouwd

Jonny Roelofsen van Roelofsen Horse Trucks had al ervaring met het organiseren van CSI Salland, maar bij Jumping Zwolle komt meer kijken. “We hebben een geweldig, enthousiast team en vullen elkaar goed aan. We hadden het geluk dat alles meezat bij de eerste editie. Sponsoren zeiden tegen me: ‘Volgend jaar niet meer bellen, gewoon de rekening sturen’. Op heel veel vlakken hebben we denk ik best wat credits opgebouwd”, vertelt Jonny Roelofsen.

Goede sport heeft emotie nodig

Hoogtepunten waren voor hem het hoge niveau van sport en het enthousiasme van publiek en sponsoren. “Ik zeg altijd: Goede sport heeft emotie nodig en emotie krijg je alleen van publiek. Er waren ontzettend veel bezoekers en ik hoop dat het dit jaar nog drukker gaat worden.”

Kicken

Teus van de Brink, handelaar in springpaarden en organisator van Sale of the Rising Stars, had nog niet eerder een concours georganiseerd. “Ik wist niet helemaal wat ik moest verwachten en pas na afloop besefte ik dat het wel heel goed gelukt was. Tijdens het concours denk je: Als dit en dat maar goed gaat. Komt er wel publiek? En zo ja, hoeveel? Je weet het niet, maar ze wisten de weg te vinden. Kicken. En nog zo vaak kom ik foto’s op Social Media tegen van paarden en ruiters in Zwolle met dat fotodoek op de achtergrond. Dat doet wel wat met je. Je organiseert dit niet om er geld aan over te houden. Je moet al blij zijn als je de begroting sluitend krijgt.”

Jumping Zwolle biedt ook een vorm van exclusiviteit richting de ruiters. “Geen overvolle rubrieken. Voor het publiek niet leuk, maar voor de ruiters ook niet. We willen geen massaconcours, maar een mooie drie- en eensterrenwedstrijd waar de grote namen weer op af komen. Ook dit jaar!”

Programma

Behalve de paardensport is Jumping Zwolle ook een bezoek waard vanwege de sfeer, het promodorp, de dagelijkse kinderactiviteiten met spelletjes, springkussen met boerderij hindernisbaan en op vrijdagavond de Sale of the Rising Stars. Nieuw op donderdag is de finale van de Roelofsen Horse Trucks dressuurcompetitie op Subtop niveau, met de kür op muziek. Op vrijdag- en zaterdagavond is er na afloop van de wedstrijden een afterparty met live muziek.

Sensationeel zullen de Medium Tour springfinale om de NIJWA Prijs en het ‘charity springen’ voor Stichting ’t Hoefijzer op zaterdag zijn, net als het klapstuk van Jumping Zwolle de 1.55m Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs op zondagmiddag.

Kaartverkoop met korting

De online kaartverkoop met 10% korting gaat begin september van start. Kinderen tot 12 jaar hebben dagelijks gratis entree. De tickets variëren van 5 tot 15 euro.