De open dag van de Cruyff Foundation op woensdag 18 september is door ongeveer 1200 kinderen bezocht. Het evenement wordt jaarlijks georganiseerd om kinderen blijvend enthousiast te maken voor sport.

Kinderen konden zitskiën, BMX-en, roeien, klimmen, rolstoeltennissen, judoën en nog veel meer. Een speciaal onderdeel dit jaar waren de culturele workshops zoals capoeira, breakdance en zang, die onderdeel vormden van het project Cultuur@CruyffCourts. Dit project legt de verbinding tussen sport en cultuur en is opgezet in samenwerking met Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het project wordt mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij en Fonds Cultuurparticipatie. Onder andere breakdancer ShinShan en musicalsterren William Spaaij en Brigitte Heitzer hielpen bij de workshops. Zo zorgden sport en cultuur samen voor een middag vol vermaak in het Olympisch Stadion.

De blijdschap die je ziet op de gezichten van de kinderen, dat is waar we het voor doen op deze dag.

Ambassedeurs

Natuurlijk waren er ook verschillende Cruyff Foundation ambassadeurs aanwezig bij de Open Dag, zoals Ronald Koeman, Soufiane Touzani, Frank Rijkaard, Marlou van Rhijn, Sjaak Swart en Humberto Tan. Ook Danny en Susila Cruijff mochten natuurlijk niet ontbreken tijdens deze dag.

Ronald Koeman: ‘De blijdschap die je ziet op de gezichten van de kinderen, dat is waar we het voor doen op deze dag.” Directeur Niels Meijer beaamt dit: ‘Voor ons is dit de allermooiste dag van het jaar. Hier zie je onze missie Creating Space tot leven komen: kinderen krijgen op deze dag letterlijk de ruimte om te ontdekken welke sport ze het leukste vinden. Juist voor kinderen met een beperking is dit belangrijk. Vaak blijkt er meer mogelijk dan zij dachten. Dit zorgt niet alleen voor blijdschap, maar laat ze ook groeien.’