Ook ’t Veluws Zandsculpturenfestijn is al een weer een tijdje open. Uiteraard staan gezondheid en veiligheid van zowel bezoekers als medewerkers ook bij het grootste zandsculpturen evenement in Garderen voorop en daarom zijn er verschillende maatregelen genomen. Maar dat maakt een bezoek er zeker niet minder leuk op! Tijdens deze editie zien bezoekers imposante en indrukwekkende scenes en bouwwerken van zand die stuk voor stuk in het teken staan van ‘75 Jaar Bevrijding.’

Terug in de tijd

Tijdens deze editie van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn gaan bezoekers terug in de tijd van de Tweede Wereldoorlog waarbij alles is aangekleed in de stijl van toen. Van de muziek tot alle decoraties, je waant je echt in de oorlogsjaren. Naast belangrijke veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog, zoals de ‘Slag om Arnhem’ en D-Day, komen ook de bevrijding, het leven van Anne Frank, onze verzetshelden, de spotprenten, Radio Oranje en het Koningshuis volop aan bod.

Pearl Harbor

De ‘aanval op Pearl Harbor’ is één van de meest imposante bouwwerken van deze editie in Garderen. Het bouwwerk is maar liefst 11 meter lang en bijna 5 meter hoog! Vanuit de lucht kijk je op de haven van het eiland, terwijl Japanse gevechtsvliegtuigen een ware slachting aanrichten. Het slagschip de USS Arizona, waarvan 1177 opvarenden om het leven kwamen, maakt de meeste indruk. Aan elk detail is gedacht. Vrijwel hetzelfde geldt voor de befaamde Zero’s die hun aanval inzetten, met aan de rechterzijde een close-up van een cockpit met gevechtspiloot.

Veiligheid

Ben je toe aan een leuk én veilig uitje? Door de grootte van zowel het binnen- als buitenterrein beweeg je je vrij over de aangelegde wandelroute. Het wandelpad is alleen in één richting te lopen. Op deze manier kom je geen bezoekers van de andere kant tegen en hoef je nagenoeg niemand te passeren. Mocht dit wel het geval zijn? Geen probleem! Het complete wandelpad is, in de periode dat ze hun deuren moesten sluiten, namelijk verbreed zodat bezoekers met gemak de 1½ meter regel kunt hanteren. Bij de entree, waar medewerkers  vertellen over alle genomen maatregelen, staan dispensers met handreiniger voor je klaar. Maar ook op andere punten is er ruim de gelegenheid om je handen te wassen of te desinfecteren. Meer informatie over ’t Veluws Zandsculpturenfestijn is te vinden op www.zandsculpturen.nl.

Foto: ’t Veluws Zandsculpturenfestijn